Home  »  Tips bij vlekken

Basisprincipes voor het verwijderen van vlekken?

Deze vlekkengids bevat een compleet overzicht met verschillende schoonmaakmethoden om de vlekken op verschillende materialen en ondergronden te verwijderen. De vlekkengids zal uitkomst bieden in hoe een vlek verwijderd moet worden op plekken als:

 • Lees voor het gebruik van een schoonmaakmiddel altijd eerst de gebruiksaanwijzing of bijsluiter goed door.
 • Handel direct bij het verwijderen van vlekken. Vlekken zijn over het algemeen beter te behandelen wanneer direct ingegrepen wordt. Na het drogen of stollen van een vlek kan het mogelijk zijn dat deze vlek niet meer te verwijderen is.
 • Behandel de vlek droog als de behandelingsmethode een droge behandeling voorschrijft.
 • Behandel eerst de randen van de vlek en werk vervolgens naar de kern van de vlek toe, om te voorkomen dat de vlek groter wordt.
 • Dep zoveel mogelijk en wrijf en boen zo min mogelijk, omdat hierdoor de vlek vergroot kan worden of het materiaal kan beschadigen.
 • Maak eerst het gebied rond de vlek nat met water bij een vochtige behandelingsmethode, waardoor voorkomen kan worden dat de vlek zich kan verspreiden.
 • Behandel de vlek nooit te nat, door de vlek te overvloeien met water (tenzij de behandelingsmethode dit voorschrijft). Probeer de hoeveelheid steeds te doseren om kringen te voorkomen.
 • Gebruik altijd kleurloze producten als, blanke azijn, neutraal afwasmiddel of wasmiddel, schone, witte katoenen doeken, kleurloos absorberend papier (bijvoorbeeld wit keukenpapier of wit toiletpapier) om eventuele verkleuring van het materiaal te voorkomen.
 • Absorbeer bij een behandeling met vloeistoffen zoveel mogelijk vocht met kleurloos absorberend papier (bijvoorbeeld wit keukenpapier of wit toiletpapier) of een schone, witte katoenen doek. Verder wordt aangeraden om tijdens de behandeling de onderkant van de vlek met kleurloos absorberend papier (als wit keukenpapier of wit toiletpapier) of een schone, witte katoenen doek te bedekken zodat zoveel mogelijk vocht geabsorbeerd kan worden.
 • Pas bij onzekerheid of het materiaal de behandelingsmethode kan verdragen zonder andere beschadiging achter te laten, eerst de behandeling toe op een minder zichtbaar gedeelte zoals bijvoorbeeld de achterkant of onderkant.
 • Breng nooit rechtstreeks het schoonmaakproduct aan op de vlek, maar maak gebruik van een schone, witte katoenen doek, kleurloos absorberend papier (bijvoorbeeld wit keukenpapier of wit toiletpapier).
 • Ventileer altijd goed tijdens behandelingsmethodes waarbij chemische en/of gevaarlijke schoonmaakproducten gebruikt dienen te worden.

Welke schoonmaakproducten moet je gebruiken?

Sommige dagelijkse huishoudelijke product bevatten kenmerken die van pas kunnen komen bij het verwijderen van hardnekkige vlekken. De samenstelling of de concentratie van het product kan daardoor veelvuldig uitkomst bieden bij het verwijderen van verschillende hardnekkige vlekken. Deze huishoudelijke producten lopen uiteen van azijn, zonnebloem olie, water of melk tot meer voor de hand liggende middelen als afwasmiddel of biologisch wasmiddel.

Wanneer welk product in aanmerking komt voor een schoonmaakbehandeling is afhankelijk van het soort vlek en van het materiaal waar de vlek zich op bevindt. Tevens is het belangrijk om rekening te houden met de inwerktijd van de vlek op het materiaal, wat de keuze van het schoonmaakmiddel en de behandeling bepaald.


Hoe werkt de vlekkengids?

De vlekkengids is opgebouwd uit meer dan 200 vlekken die gerangschikt zijn op alfabetische volgorde naar de aard van de vlek. Om een duidelijk inzicht te krijgen hoe de vlekkengids werkt, wordt er een voorbeeld gegeven.

vlekkengids

 • De vlekkengids maakt gebruik van hetzelfde principe als een woordenboek. Aan de rechter zijde van de pagina is duidelijk te zien dat de vlekkengids opgeslagen is bij de letter "T". Iedere letter van het alfabet is op rankorde op verschillende hoogten aan de rechter zijde van de pagina terug te vinden.
 • De vlek die op deze pagina beschreven staat is tomatensaus. Achter tomatensaus is een nummer te vinden die overeenkomt met het nummer aan de onderzijde van de pagina. Dit nummer verwijst naar de verwante vlekken van tomatensaus. Deze vlekken zijn in deze situatie: ketchup, spaghetti, tomaat, tomatenpuree of tomatensap vlekken.
 • De vlekkengids biedt voor deze vlek alleen de oplossing voor het materiaal textiel. Wanneer deze vlek op een ander materiaal aanwezig is, wordt er verwezen naar de verwante vlekken om zo herhaling van behandelingsmethoden te voorkomen.
 • De vlekkengids biedt 2 verschillende doeltreffende schoonmaakmethoden om de vlek te verwijderen van textiel. De eerst genoemde methode is de meest kansrijke methode om de vlek te verwijderen. Er is duidelijk te zien dat er een waarschuwingsdriehoek voor de behandeling staat. Dit betekent dat deze behandeling het gebruikt van gevaarlijke en/of chemische schoonmaakmiddelen betreft. Voor het uitvoeren van deze behandeling wordt er aangeraden om eerder genoemde veiligheidsvoorschriften in acht te nemen om ongevallen te voorkomen.
 • Onder het kopje uitvoering is duidelijk terug te vinden hoe de behandeling uitgevoerd moet worden.

Download de vlekkengids

Wacht niet langer en haal de vlekkengids vandaag nog in huis. Tijdelijk is de vlekkengids in prijs verlaagd van de adviesprijs van € 14,95,- voor slechts € 9,95. Daarnaast krijg je voor de prijs van slechts € 9,95 niet alleen de vlekkengids (Deel 1), maar profiteer je ook van de bonusaanbieding en ontvang je de vlekkengids (Deel 2) ter waarde van € 6,95,- er geheel gratis bij!

Bestel de vlekkengids dus vandaag nog en bespaar € 11,95 op je aankoop!

vlekkengids deel 1 vlekkengids deel 2

Opmerking: De vlekkengids is een digitaal product en wordt in PDF vorm geleverd. Een PDF open je met Adobe Reader (een gratis en veilig programma dat op de meeste PC's standaard vanuit de fabriek is geinstalleerd). Heb je geen Adobe Reader klik hier dan om het programma gratis te downloaden.


Vragen & Reacties

Niet iedereen was meteen overtuigd van de kwaliteit van de oplossingen die beschreven staat in de vlekkengids. Verschilllende mensen hebben voor de aankoop van de vlekkengids advies gevraagd over hoe zij bepaalde hardnekkige vlekken moesten aanpakken. Meer weten over de ingestuurde e-mails van consumenten die jou voor gingen? Bekijk hun vragen en reacties.


Copyright

COPYRIGHT © Dit product is auteursrechtelijk beschermd. Houdt er rekening mee dat als dit product gekopieerd of gereproduceerd wordt, je een strafbaar feit pleegt. Elk kopie bevat uniek gecodeerde informatie die de initiële koper identificeert. Deze informatie zal gebruikt wordt worden tijdens gerechtelijke stappen die voortvloeien uit het schenden van de auteursrechten.


Nederlands Nederlands   Engels Engels   Duits Duits